Een verhuizing wordt door veel mensen als erg stressvol ervaren. Vooral senioren ondervinden veel spanning als zij moeten verhuizen, want het kost veel tijd en moeite om dozen in en weer uit te pakken. Hierbij kan een puincontainer goed helpen. Hiernaast moeten er ook meubels uit en vervolgens in elkaar worden gezet en apparaten moeten opnieuw geïnstalleerd worden. Uiteraard moet de vorige woning ook in goede staat opgeleverd worden. Het zijn dus erg veel dingen om rekening mee te houden!

In sommige gevallen kunnen verhuizingen op korte termijn plaatsvinden, bijvoorbeeld omdat er een woning snel beschikbaar is. Of het kan zo zijn dat je antiek meubilair of spullen met financiële of emotionele waarde hebt, die met de grootste zorg verhuisd dienen te worden. Al deze elementen zorgen ervoor dat een verhuizing mentaal best zwaar kan vallen bij ouderen. Kortom: een verhuizing voor senioren is een vak apart en heeft daarom extra aandacht nodig!

Waarom verhuizen?

Natuurlijk kun je een heleboel redenen verzinnen waarom je zou willen verhuizen. Je kunt bijvoorbeeld de wens hebben om kleiner te wonen, omdat je huidige woning te groot is geworden om in je eentje te onderhouden. Maar het kan ook zijn dat je extra zorg nodig hebt en daarom naar een verzorgingshuis of een aangepaste seniorenwoning moet. Verder kunnen verhuizingen binnen seniorencomplexen ook weleens plaatsvinden. Wat de reden ook is, het is altijd belangrijk dat er extra aandacht besteed wordt aan de verhuizing.

Aandacht en ondersteuning bij een verhuizing

De meeste jonge mensen kunnen prima zelf verhuizen. Jonge mensen zijn in de meeste gevallen namelijk in staat om zelf hun spullen in en uit te pakken, te vervoeren en al het meubilair zelfstandig te monteren. Bij de meeste senioren gaat dit vaak wat moeilijker, omdat een verhuizing fysiek en/of mentaal te zwaar wordt. Daarom adviseren we ook om een verhuisbedrijf in te schakelen! Een verhuisbedrijf zorgt er namelijk voor dat je de aandacht en ondersteuning ontvangt die hard nodig is.

Een verhuisbedrijf pakt alle spullen met de grootste zorg in en uit. Ook werken ze met slechts een aantal verhuizers, zodat het nooit te druk zal zijn. Op deze manier krijg je minder het idee dat je midden in een verhuizing zit. De verhuizers monteren en plaatsen al het meubilair op de juiste plek en zorgen ervoor dat jouw spullen netjes worden uitgepakt en opgeruimd. Apparaten worden ook voor je aangesloten en geïnstalleerd, dus eigenlijk hoef je helemaal niets meer zelf te doen!

Vorige woning netjes achterlaten

Het verhuisbedrijf zorgt er ook voor dat je vorige woning netjes achtergelaten wordt voor de nieuwe bewoners. Indien nodig wordt er zelfs een grote schoonmaakbeurt gehouden om alles spic en span te krijgen. Een verhuisservice neemt dus alle zorg uit handen!

Bron: https://www.tpc-logistics.nl/verhuizen/senioren/

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.