Zetten is een plaatbewerkingstechniek die tegenwoordig veel wordt toegepast. Het materiaal wordt middels een bankschroef, kantbank of zetbank in een andere vorm gebogen. Hierdoor krijg je een product die exact op je dak past. Wanneer je kiest voor zetwerk op maat heb je veel mogelijkheden qua formaat, afwerking, materiaal en in enkele gevallen, kleur. De meeste mensen zijn wel bekend met aluminium op maat, maar er zijn nog meer materialen die voor zetwerk toepasbaar zijn. Heeft u weleens gedacht aan Plastisol zetwerk op maat? Plastisol is een vrij onbekend materiaal dat veel voordelen kent. Zo is bij Plastisol bijvoorbeeld vrijwel geen onderhoud en geen schilderwerk nodig.

Wat houdt Zetwerk Plastisol in?

Wat is Plastisol? Plastisol is een composiet. Dit betekend dat het materiaal bestaat uit verschillende componenten. Een groot voordeel hiervan is dat het vervormbaar is. Plastisol is dus eenvoudig te bewerken, hierdoor kan vrijwel elk gewenst detail gerealiseerd worden. Hierdoor kunnen moeilijk bereikbare delen van je dak en/of gevel worden voorzien van zetwerk. Tevens kan Plastisol worden voorzien van een gekleurde RAL coating. Deze coating verlengt de levensduur van het materiaal aanzienlijk. En met een kleuren palette van 36 kleuren heb je veel keuzemogelijkheden op het gebied van kleur. Door deze coating ben je niet verbonden aan de standaard kleur van het materiaal en kan je jouw woning of pand voorzien van een kleur die jij wil.

Toepassing van Zetwerk Plastisol.

Zetwerk Plastisol wordt voornamelijk gebruikt voor boeiboorden, afdekkappen en daktrimmen. Het grote voordeel van Plastisol ten opzichte van andere materialen is dat het erg onderhoudsvrij is. Om een hoogwaardig resultaat te behouden wordt aangeraden om het materiaal regelmatig schoon te maken. Dit kan eenvoudig met een vochtige doek. Daarnaast is het bestand tegen kromtrekking en aantasting van schimmels en dergelijke. Plastisol is een van de weinige materialen dat in zo’n breed kleurenscala leverbaar is. Hierdoor zit je niet vast aan de kleur van het materiaal en kan je jouw woning of pand voorzien van een hoogwaardig dak. Dit alles maakt Plastisol een veelgebruikt materiaal voor woningen en bedrijfspanden.

Zoek je dakmaterialen voor een plat dak?

Voor platte daken heb je meestal maar keuze tussen vier materialen: EPDM, Bitumen, Groendak en PVC. Elk materiaal heeft natuurlijk zijn eigen unieke eigenschappen en voor- en nadelen. Toch zijn EPDM en Bitumen nog steeds de meest toegepaste materialen voor platte daken. Deze materialen kennen vrijwel alleen maar voordelen, zo hebben ze beide een lange levensduur en zijn ze eenvoudig te plaatsen. Wanneer je een plat dak hebt, is het van groot belang dat je goed over de dakafwerking nadenkt. Dit maakt je dak af maar heeft ook belangrijke functies. Denk bijvoorbeeld aan daktrimmen. Hiermee beschermt u uw dakbedekking tegen wegwaaien en verminderd u de kans op lekkages.

Laat je adviseren door een expert?

Twijfelt u nog of zetwerk Plastisol voor jouw woning of bedrijfspand het meest geschikt is? Laat je dan adviseren door een expert. Ga langs bij een dakgroothandel bij jouw in de buurt. Hier kan een vakman met je meekijken naar je pand en je wensen en op basis hiervan je voorzien van een materiaaladvies.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.