Op debesteklustips.nl geven we graag tips over bouwwerkzaamheden. Zoals ook wanneer je een bestaande muur weer zoals vanouds wilt maken. Een vieze muur of scheuren in de muur kan de woningwaarde verlagen. Daarnaast ziet een smerige muur en ook niet mooi uit. In deze blog leggen we graag uit hoe jij je muur weer in ere kunt herstellen.

 

Achterhaal de oorzaak

Wanneer je scheuren in de muur hebt is het allereerst belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Er zijn namelijk vele oorzaken waarom er zich scheuren in de muur voordoen. Scheuren in de muur is niet alleen een lelijke aankijk ten aanzien van je huis maar kan ook zeer gevaarlijk zijn. Neem het dan ook serieus, achterhaal de oorzaak en pak het probleem bij de kern aan.

 

Herstel de muur

Wanneer je scheuren in de muur hebt kun je gelukkig dit gemakkelijk herstellen. Er zijn veel producten waardoor je scheuren weg kunt halen en de muur weer stabiel kunt maken. Hieronder leggen we je graag even stap voor stap uit hoe je scheuren in de muur zonder te veel geluid en trillingen kunt herstellen:

  1. Allereerst moet je de voegen rondom de scheuren tot halverwege eruit slijpen;
  2. Vervolgens breng je wapeningsstaven aan om de muur weer stabiel aan elkaar te verbinden;
  3. Dicht de geopende voeg met wapeningstaven met ankermortel;
  4. Breng steenpasta aan om herstelwerkzaamheden te verbergen.

 

Gevel reinigen

We snappen dat je helemaal blij bent met de zelf herstelde muur. Om er nog langer van te genieten is het belangrijk om de gevel goed te reinigen zodat algen goed verwijderd worden. De gevel chemisch reinigen zorgt er namelijk niet alleen voor dat de muur goed schoon is maar zorgt er ook voor dat de muur minder te verduren krijgen door een beschermlaagje. Kortom, geniet nog langer van je herstelde muur en reinig de muur goed met chemische reinigingsproducten.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.