Gelaagd glas, ook wel veiligheidsglas genoemd, is een veelgebruikt soort glas bij vele huishoudens. Hoewel het overal in huis erin gezet kan worden, wordt het toch het meest gebruikt bij de beglazing van daken van de serres, lichtstraten, schuifdeuren en plekken waar iemand het snelst door glas heen zou kunnen vallen. Als er iets of iemand tegen gelaagd glas aankomt, zal het glas niet in een keer in duizenden scherven uiteen spatten, maar zorgt het glas ervoor dat het bij elkaar gehouden wordt waardoor je een minder gevaarlijke situatie krijgt. Hoewel het niet verplicht is, staat gelaagd glas wel voorgeschreven in de veiligheidsnorm NEN-3569. Gelaagd glas brengt natuurlijk een aantal voordelen met zich mee. Maar wat zijn deze voordelen? Hierbij een aantal voordelen die gelaagd glas met zich meebrengen, gegeven door een glaszetter in Leiden.

Het is veilig 

Gelaagd glas wordt niet voor niets ook wel veiligheidsglas genoemd; het is namelijk veilig en sterk glas. Zoals eerder benoemd breekt het glas niet in duizenden stukjes uiteen, waardoor als er een ongeluk voorkomt het glas bij elkaar gehouden wordt. Hierdoor wordt het stuk glas een stuk minder gevaarlijk omdat iemand zich dan niet aan elk stukje glas kan open snijden. Bij autoramen wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van gelaagd glas. Als er dan een steentje tegen het raam aankomt, breekt het niet in duizenden stukjes uiteen, maar ontstaat er alleen een scheur of een breuk in. Ook in het geval iemand per ongeluk hard tegen een schuifdeur aan knalt en het glas breekt, zorgt gelaagd glas ervoor dat het glas niet uiteen spat. Hierdoor komt iemand niet volledig in de scherven te liggen en zal de schade enigzins meevallen. 

Het is sterk

Je kan gelaagd glas in verschillende diktes nemen. Hoe dikker het glas, hoe sterker het uiteindelijk wordt. Maar over het algemeen wordt gelaagd glas gezien als een sterk glas, waar je niet zomaar doorheen komt. Hierdoor hebben inbrekers meer moeite om via je raam het huis binnen te komen. Indien inbrekers zien dat er gelaagd glas is, zullen zij vaak al van inbraak afzien omdat het gewoonweg meer risico voor hen met zich meebrengt. Hoe langer het duurt voordat ze een huis binnen zijn, hoe groter de kans wordt dat inbrekers betrapt worden. Een ander groot voordeel van gelaagd glas is dan ook dat het inbrekers sneller buiten de deur houdt en dat het niet zomaar even opengebroken kan worden. 

Wil je ook gelaagd glas in je huis? Neem dan eens een kijkje op hcglasservice.nl en laat je adviseren door de experts die daar rondlopen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.