Een badkamer verbouwen is geen eenvoudige klus! In het bijzonder, wanneer je deze klus zelf uitvoert. Loodgieters hebben de kennis en ervaring om leidingen te verleggen, sanitair aan te sluiten, enzovoorts. Een goede voorbereiding is cruciaal, om lekkages en andere complicaties nadien te kunnen voorkomen. In dit artikel vind je de beste klustips voor een badkamer verbouwen! Wanneer start jij met de renovatie van de badkamer in huis? De badkamer is vaak een van de ruimtes in huis die pas na vele jaren vernieuwd wordt. Mede door het feit, dat een dergelijke renovatie zoveel voeten in de aarde heeft. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor de keuken.

Tip 1: schakel een loodgieter in voor lastige klussen 

Maak het jezelf makkelijker, door een loodgieter in te schakelen voor de lastig uit te voeren klussen. Met name het verleggen van leidingen of het aansluiten van nieuwe leidingen is niet eenvoudig. Doe je dit op een verkeerde manier, dan loop je het risico op lekkages. Deze lekkages zullen pas zichtbaar zijn op het moment dat het vocht door een wand of plafond getrokken is. Het herstel van zo’n lekkage is dat moment lastig! Reden genoeg om voor dergelijke klussen een ervaren loodgieter te benaderen.

Tip 2: laat je plannen toetsen door een loodgieter

Niet alleen kan een loodgieter hulp bieden bij het uitvoeren van de meest lastige klussen tijdens een renovatie van de badkamer. Ook kan de loodgieter advies geven over de haalbaarheid van je plannen. Mogelijk ziet een loodgieter potentiële belemmeringen in de uitvoering van het plan. Door je hier vooraf op te wijzen, kun je de plannen nog voor de start van de renovatie aanpassen. Het helpt je de verbouwing van je badkamer soepel door te komen! Er is niets vervelender dan het tussentijds moeten aanpassen van de plannen.

Tip 3: zoek online naar instructievideo’s

Wanneer je een klus niet eerder uitgevoerd hebt, is het verstandig om online naar instructievideo’s te zoeken. Er zijn verschillende professionele loodgieters die in dergelijke video’s uitleggen hoe een bepaalde klus moet worden uitgevoerd. Naast de instructievideo’s kunnen ook uitgeschreven stappenplannen helpen bij de uitvoering van klussen tijdens de badkamerverbouwing. Ook dergelijke stappenplannen kun je gratis online bekijken. Vaak staat er zelfs bij, welk gereedschap je nodig hebt.

Tip 4: kies voor kwalitatief goede materialen

Om het uitvoeren van de badkamerrenovatie makkelijker te maken, is het sterk aan te raden om te investeren in goede materialen. Niet alleen maakt dit het uitvoeren van de renovatie makkelijker. Ook zal het eindresultaat er nog beter uit komen te zien. Zorg daarbij dat je over kwalitatief goed gereedschap beschikt! Er is niets vervelender dan een haperende boormachine, een tegelsnijder die niet precies recht snijdt, enzovoorts.

Tip 5: voer de renovatie van de badkamer samen uit

Een vijfde tip voor de verbouwing van je badkamer: voer de renovatie samen met iemand anders uit! Waar de een de wastafel vasthoudt, zorgt de ander voor de montage hiervan. Samen wordt het uitvoeren van dergelijke klussen veel gemakkelijker. Ook niet onbelangrijk: samen klussen is over het algemeen veel veiliger! Dingen die jij over het hoofd ziet, zal je compagnon misschien wel zien.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.