Elk jaar opent men krantenpagina’s en staan er weer tragische verhalen in over kinderen die uit openstaande ramen zijn gevallen. Ramen zijn echt de vijand als het gaat om de veiligheid van kinderen. Hoewel het makkelijk is om aan te nemen dat ouders of babysitters een enorme inschattingsfout hebben gemaakt, zijn het eigenlijk de ramen die een probleem zijn: het is onmogelijk om een kind constant in de gaten te houden. Het beveiligen van de ramen is het antwoord.

Het is niet alleen het vallen uit een raam wat een probleem is. Sommige inventieve en nieuwsgierige kinderen ontdekken dat ramen op de beneden etage een goede manier zijn om te ontsnappen, een ontsnapping die door drukke straten of verdwalen kan leiden tot gevaar. Om deze reden, hoog of laag, is het gewoonweg een onderdeel van ouderschap om ramen kind veilig te maken. De volgende tips kunnen hierbij helpen:

Vertrouw niet op een hor: Horren, zelfs wanneer het de beste zijn, zijn niet erg sterk. Hun doel is om insecten of viezigheid buiten te houden, niet om kinderen binnen te houden. Zelfs als een raam is voorzien van een hor moet je er niet van uitgaan dat deze een kind tegen kan houden. Ze breken zelfs makkelijk onder het gewicht van een kind, ze kunnen bijna geen enkel gewicht tegenhouden.

Beveilig een raam door schuifsloten of raambeugels: Ramen zijn vaak een vluchtweg tijdens noodsituaties zoals brand of bij inbraak. Hierom moeten ramen niet worden beveiligd met sloten of moeilijk te openen sluitmechanismes, ze moeten slechts zijn voorzien van sluitingen die moeilijk genoeg zijn voor kinderen om te openen. Veel online sites of winkels bieden sluitingen en beveiliging, sommige houden ramen volledig gesloten en andere zorgen dat een raam slechts een klein stukje open kan.

Ramen lijken vaak de meest onschuldige zaken voor de veiligheid van een kind. Hoewel dit vaak het geval is, is dat ook vaak niet zo. Uiteindelijk is het beste wat je kunt doen even goed kijken naar dit gedeelte van het huis voor veiligheidsproblemen.

Voor assistentie bij de inspectie van je ramen en deurbeveiliging neemt u contact met ons op –  de goedkope Slotenmaker in den Haag.

Wil jij hiernaast meer lezen over de manier waarop jij jouw woning kindproof kan maken? Lees dan hier deze blog.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.