Het kalkgehalte in ons leidingwater is aan de hoge kant. Daardoor komt de was harder uit de wasmachine, krijg je meer strepen op de ramen na het wassen van de ramen, heb je aanslag op de koffie- en theekopjes en word je haar dof na het douchen, ook de huid voelt na het douchen veel droger aan als je met zogenaamd hard water te maken hebt. Zaak dus dit harde water zachter te maken, iets dat prima kan door een waterontharder te gebruiken. 

Je hoeft alleen maar te zorgen dat er voldoende zout aanwezig is

De hardheid van water wordt veroorzaakt door kalk en magnesium. Door het plaatsen van een waterontharder zorgen harskorrels ervoor dat magnesium en kalkdeeltjes uit het leidingwater gefilterd worden. Hard leidingwater gaat via het filter van de waterontharder en gaat daarna als zacht water verder. Is er een waterontharder door een specialist geplaatst, dan hoef je verder zelf niets te doen. Je moet alleen zorgen dat er voldoende zout aanwezig is. Met zout wordt het degenereren namelijk uitgevoerd; want de kleine harsbolletjes raken op den duur verzadigd. Met zout water worden de roetdeeltjes weer als nieuw en kunnen ze hun werk weer doen. Voor het overige heb je geen werk van de waterontkalker en is het alleen een kwestie van profiteren van de voordelen en niet de nadelen. 

De energiekosten gaan zeker twintig procent naar beneden

Hoewel een ontkalker best een investering is, is het alleszins de moeite waard een waterontharder te laten plaatsen. Zo verbruik je met een waterontharder de helft minder zeepproducten. Apparaten die met water werken, gaan nu bovendien wel dertig procent langer mee. Omdat er van kalkaanslag geen sprake meer is, gaan de energiekosten met zeker twintig procent naar beneden. Op die manier verdien jij de investering dus al vrij snel terug. Hoewel je in principe de waterontharder zelf zou kunnen plaatsen, is het toch aan te raden dit door een specialist te laten doen. 

Ook lichamelijk profiteer je van de voordelen van de ontkalker

Ook lichamelijk heb je baat bij een waterontkalker. Zo zal je haar weer glanzen na een douchebeurt en voelt je huid veel minder droog aan. Je hebt veel minder shampoo nodig, net als zeep. Bovendien zul je merken dat als je er gevoelig voor bent minder snel eczeem op de huid krijgt. Door het apparaat te laten plaatsen laat je bovendien zien rekening te willen houden met het milieu. Er hoeven immers minder zeepproducten weggespoeld te worden en ook de CO2-uitstoot dring je op deze wijze terug. Je verbruikt veel minder energie en apparaten gaan langer mee. Er hoeft dus minder snel gerecycled te worden en er hoeven minder snel apparaten weggegooid te worden.

 

Dankzij waterontharder amper nog aanslag in je badkamer, zachter textiel

Ook je textiel wordt zachter en de aanslag in de badkamer zal zienderogen verminderen. Ben jij iemand die de auto met leidingwater wast, dan merk je dat je de auto met een ontharder streeploos kunt reinigen. Met een waterontharder van Mooiwater heeft u geen

last meer van kalkaanslag en geniet u van de voordelen van zacht water.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.