Of het nu gaat om je huis of je tuinhuisje, je kunt op verschillende manieren zorgen dat het gebouw minder energie nodig heeft om op te warmen en dat er minder kou binnenkomt. Je kunt je woning of tuinhuis flink verduurzamen door te investeren in kunststof bouwmateriaal. Door kunststof materialen te gebruiken voor je huis, zorg je niet alleen voor een prachtige uitstraling, maar ook voor een langdurige investering. Het materiaal is bestand tegen temperatuurschommelingen en vocht veranderingen, waardoor het veel langer meegaat dan traditionele houten materialen. In dit artikel doe je inspiratie op waarvoor je kunststof kunt gebruiken om je (tuin)huis te verduurzamen.

Waarom kies je voor kunststof?

Kunststof klinkt misschien niet heel duurzaam, maar dat is het wel. Kunststof heeft namelijk een verwachte levensduur van minimaal 30 jaar en blijft soms tot wel 50 jaar goed. Dat betekent dat er minder materialen op de vuilnisbelt terechtkomen. Ook is het kunststof dat op deze webshop verkrijgbaar is, recyclebaar. Zo wordt er gewerkt aan een gesloten cirkel van het hergebruiken van kunststof materialen. 

Naast dat het beter is voor het milieu, verhoog je ook nog eens de waarde van je woning. Je kunt in sommige gevallen ook nog eens gebruikmaken van overheids stimulansen, zoals de ISDE subsidie, om je energiezuinige investering te ondersteunen. Vraag dus zeker bij jouw gemeente wat de mogelijkheden zijn voor een subsidie of goedkope lening. Doe dit wel voordat je ook maar iets onderneemt. Je hoeft enkel je plannen duidelijk te maken aan de gemeente. Koop je al materialen of maak je al afspraken met een monteur voordat je regelingen hebt getroffen met de gemeente? Dan worden deze onderdelen niet vergoed.

Nieuwe, duurzamere kozijnen

Wil je jouw woning of tuinhuisje op een duurzame manier verfraaien en beschermen tegen de weersomstandigheden? Dan zijn kunststof kozijnen de ideale oplossing. Deze innovatieve kozijnen bieden een uitstekende weerstand tegen hitte, vocht en vorst. Hierdoor gaan ze jarenlang mee, omdat ze niet rotten of verkleuren. Met kunststof kozijnen hoef je nooit meer te schilderen en ze zijn moeiteloos schoon te maken met een simpel sopje

Door het plaatsen van kunststof kozijnen met HR++ of HR+++ beglazing, geniet je van uitstekende isolatie, waardoor je energierekening aanzienlijk zal dalen. De kozijnen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en stijlen, zodat je ze perfect kunt afstemmen op de stijl van je woning of tuinhuis.

Stevige bescherming van je dakgoot

De Nederlandse weersomstandigheden kunnen behoorlijk uitdagend zijn voor je dak en dakgoot, maar met kunststof boeidelen bied je ze de perfecte bescherming. Met een mooie boei om je dakgoot, zorg je voor een moderne en luxe uitstraling van je huis of tuinhuisje. Het voorkomt dat je dakgoot onder het gewicht van het vele water tijdens een storm afbreekt of door stevige wind los waait. Je dakgoot zorgt ervoor dat het regenwater beter in de grond terechtkomt.

Kunststof boeien zijn ook nog eens goedkoper dan traditionele houten boeidelen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor je jouw huis of tuinhuis een unieke uitstraling kunt meegeven. Zo zijn er kunststof boeidelen met een houtnerfstructuur die de look van hout nabootsen, zodat je toch de traditionele uitstraling van hout nabootst.

Een heel nieuw uiterlijk van je tuinhuis of je chalet

Je kunt nog meer isolatie aan je tuinhuis toevoegen, door de buitenkant met kunststof gevelbekleding te bedekken. Kunststof gevelbekleding is de ideale keuze om je tuinhuis of zelfs je chalet te verduurzamen en te beschermen tegen de grillen van het Nederlandse weer. Terwijl traditionele gevelmaterialen zoals hout gevoelig zijn voor rot, schimmel en kleurvervaging onder invloed van zon en regen, biedt hoogwaardige kunststof bekleding een duurzame oplossing die vrijwel geen onderhoud vereist.

De voordelen van kunststof materialen voor je tuinhuis of chalet

Kunststof materialen werken erg goed voor je huis, maar werken exceptioneel goed voor tuinhuizen en chalets.

  • Minder extreme temperatuur binnen
  • Voorkom luchtstromingen door het gebouw
  • Minder last van lekkages

Kunststof materialen: een duurzame oplossing

Kunststof is dus een erg goede manier om decennialang te minimaliseren op onderhoud en bij te dragen aan een duurzamere kringloop van bouwmaterialen. Doordat het in veel verschillende looks komt, zoals verschillende kleuren en verschillende soorten houtnerven, past het altijd bij de uitstraling die je zoekt.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.