Een deurcilinder kan slijten na jaren van gebruik, het is nodig deze dan te vervangen. Wist je dat je deze eenvoudig zelf kunt monteren? In dit artikel legt sleutelspecialist Erik van Spaendonk je uit hoe je dit doet.

Cilinder vervangen, dit heb je nodig

Voordat je start met het vervangen van je cilinder heb je de volgende zaken nodig:

Een kruiskopschroevendraaier
– Sleutel van je huidige slot/cilinder
– Een vervangende cilinder

Let er bij het kiezen van de cilinder op dat je kiest voor een type welke jouw deur optimaal beveiligd. We adviseren je te kiezen voor een kwaliteitscilinder waarbij veiligheid voorop staat. Kies voor een type cilinder dat het SKG 3* keurmerk heeft. De beste cilinders zijn deurcilinders met een gehard stalen brug. Let er ook op of de cilinder het politiekeurmerk Veilig Wonen heeft.  

Aan de slag met het vervangen van de cilinder

Nu je een geschikte cilinder hebt aangeschaft en je schroevendraaier bij de hand hebt kun je starten met het vervangen van de deurcilinder.

Stap 1: Open je deur.
Stap 2: Draai de schroef in de deur los die op dezelfde hoogte zit als de cilinder.
Stap 3: Je kunt de cilinder nu uit de deur halen. Let er op dat je voorafgaand de sleutel in het slot hebt zitten en draai deze denkbeeldig op ’10 over 2’. Dit zorgt ervoor dat de cilinder niet geblokkeerd wordt.
Stap 4: Nu kun je de cilinder uit het slot halen.
Stap 5: Zorg dat je de nieuwe cilinder plaatst. Wanneer de cilinder te ver uit het slot komt betekent het dat je deze niet goed hebt geplaatst. Zorg ervoor dat de cilinder helemaal in het slot past en niet uitsteekt.
Stap 6: Draai de cilinder vast

In zes stappen heb je eenvoudig een nieuwe deurcilinder gemonteerd waarmee je weer jaren vooruit kunt.

Wil jij hiernaast tips ontvangen die jouw helpen om jouw woning te kunnen betreden nadat jouw sleutel in het slot is afgebroken? Klik dan door en lees de blog.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.